Licht is overal

Het maakt niet uit hoe groot of klein uw lichtproject is. Of het nu gaat om een zakelijk ingerichte plaats of een charmant plekje om u terug te trekken. Of u nu van plan bent hier en daar wat accenten aan te brengen of kiest voor een compleet nieuwe lichtsysteem.

Dankzij de moderne lichttechniek van Schlüter-LIPROTEC heeft u de keuze:

 • Zacht, ontspannend licht voor rustzones.

 • Daglicht in de keuken.

 • Kleurrijk sfeerlicht in het wellnesscentrum. 

Omdat de door ons gebruikte ledtechniek op maat gemaakt kan worden, kunt u tot op de centimeter nauwkeurig verlichting aanleggen. En naargelang het project beslissen waar en hoe u licht wilt gebruiken. Helder. Indirect. Direct. Koud. Warm. Langs de plinten. Tot aan het plafond. Of uit de muur... Op basis van de betrouwbare profieltechniek van Schlüter-Systems kunt u alle draagprofielen harmonisch in uw omgeving integreren en zelfs individueel regelen.

Hier vindt u voldoende inspiratie.

Vragen en antwoorden

 • Klopt het dat het gebruik van lampen in de buurt van de douche of badkuip verboden is?

  In badkamers en in alle andere ruimtes waar de elementen elektriciteit en water elkaar ontmoeten gelden bijzonder strenge veiligheidsvoorschriften: Voor de zones rond de badkuip en douche, en in de buurt van wastafels dient verlichting over een beschermingsniveau van minstens IP 64 (bescherming tegen spatwater) te beschikken. Bij waterstralen, bijvoorbeeld door massagestralen, is een beschermingsniveau van IP 65 (bescherming tegen waterstralen) noodzakelijk. Het beschermingsniveau geeft de geschiktheid van elektrische apparaten (bijvoorbeeld lampen en installatiemateriaal) aan voor verschillende omgevingsomstandigheden.  

  Het systeem LIPROTEC voldoet aan alle vereisten. Onze LED-strips zijn IP 65-conform gecertificeerd. LED-strips en profielen kunnen daarom in de badkamer en in andere ruimtes - waar zogenaamde omgevingsvochtigheid op de LED-techniek zou kunnen inwerken - zonder problemen worden gebruikt.
  Alleen de voedingen, receivers en schakelaars moeten buiten verlichtingszones 1 en 2 worden gemonteerd.

   

 • Wie is de juiste aanspreekpersoon voor lichtprofielen? De elektricien of de tegelzetter?

  Als marktleider voor tegelprofielen en als ontwikkelaar van de LIPROTEC-lichtprofielen hebben wij een verlichtingssysteem ontwikkeld, dat zeer eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Tegelzetters krijgen met Schlüter-LIPROTEC de beschikking over een eenvoudig te installeren LED-systeem, op basis van hoogwaardige aluminium profielen. De 240 V-aansluiting op het stroomnet in de woning dient vanzelfsprekend door een elektricien te worden uitgevoerd!

  Tip: de plug&play oplossingen van LIPROTEC EASY zijn zeer geschikt voor beginners en voor iedereen die Schlüter-LIPROTEC een keer wil proberen.

 • Kan ik een kleurrijk lichtspel voortbrengen?

  Met onze regeling voor gekleurde LED-strips kunnen voorgeprogrammeerde kleurenwisselingen als scène worden opgeroepen. Met een druk op de knop beslist u wat voor sfeer u wilt creëren.

Toon alle vragen