Fantastisch geregeld. LED-regelapparaten van Schlüter.

Licht regelen

Aan. Uit. Dimmen. Kleur veranderen. Licht regelen. Levendig. Comfortabel. Intelligent.

Typische kwaliteit van Schlüter: ook voor de lichtsturing hebben wij systeemcomponenten van hoge kwaliteit.

En zo doen we dat: intelligente receivers worden via radiogestuurde schakelaars bediend. De receivers regelen de LED-strips. De voedingen zetten daarvoor de aanwezige netspanning om in de 24 V-spanning die voor onze LED-strips nodig is.

Aangezien er via radiogestuurde signalen wordt geschakeld, is het installeren en bekabelen nog verder vereenvoudigd. Welke schakelaar wordt gekozen, is afhankelijk van de gebruikte LED-strip of receiver.

 

Schlüter-LIPROTEC Bluetooth/radiogestuurde regeling

Schlüter-LIPROTEC-EBR is een Bluetooth-receiver bedoeld voor installaties met de innovatieve LichtProfielTechniek. De sturing van de nieuwe receivers Schlüter-LIPROTEC-EBR 1 en -EBR 4 is naar wens mogelijk via een bij de levering inbegrepen afstandsbediening of via mobiele apparaten zoals smartphones of tablets. De afstandsbediening kan worden opgeborgen in een fraai gevormde wandhouder met een magnetisch fixatiesysteem.

Schlüter-LED-Color-Control app

Schlüter-LIPROTEC-EKE – voedingen

Betrouwbare voedingen zetten de netspanning voor onze LED-strips om in 24 V. Onze voedingen zijn eenvoudig in te bouwen en leverbaar in diverse vermogens tussen 30 - 200 watt voor LED-strips van max. 18 strekkende meter.

 

Schlüter-LIPROTEC-ER – receiver – ontvangen en omzetten

De receivers zetten de radiosignalen vanaf de schakelaar om in opdrachten voor de LED-strips.

  • LTER1 (aan - uit - dimmen) voor het regelen van witte LED-strips met een vaste kleurtemperatuur.

 

Schlüter-LIPROTEC-E – schakelaar (zender)

De gebruiker stuurt de LichtProfielTechniek via de schakelaar aan. De draadloze sturing vereenvoudigt de installatie aanzienlijk. Alle schakelaars zijn naar keuze met twee verschillende framedesigns leverbaar:

  • echt glas, briljantwit gespoten aan achterzijde
  • roestvast staal geborsteld V4A

De schakelaar is in de volgende uitvoeringen leverbaar:

  • 1-kanaal (aan - uit - dimmen) voor regeling van witte LED-strips met vaste kleurtemperatuur in combinatie met receiver LT ER 1.
  • 2-kanaals (aan - uit - dimmen) voor gelijktijdige regeling van 2 receivers LT ER 1 met witte LED-strips en vaste kleurtemperatuur.

Vragen en antwoorden

  • Heb ik een elektricien nodig voor de bekabeling?

    Ook voor de bekabeling bieden wij u een compleet aanbod aan toebehoren. Erg praktisch: de Schlüter-KERDI-BOARD montagemodule met voorgefreesde kabelkanalen. U kunt de tweedelige kabelkanaal Schlüter-LTZKK2010 gebruiken. De kabel word simpelweg vanaf de voorkant in hat kanaal gelegd. De tegelzetter legt tijdens het plaatsen van de tegels de kabeltoevoer aan naar de afzonderlijke LED-strips. Het samenklemmen van afzonderlijke LED-strips, het aansluiten van de receiver en de verbinding met de secundaire (24 V) stroomaansluiting van de voeding kan ook door de tegelzetter worden uitgevoerd. Het voordeel: werkzaamheden hoeven niet op elkaar te wachten. 

    De aansluiting van de covertor op het stroomnet mag echter enkel worden uitgevoerd door een elektricien.

Toon alle vragen